Foto: SVT

Branden anmäls som allmänfarlig vårdslöshet

Uppdaterad
Publicerad

Den fullt utvecklade branden i ett spånhus vid sågen i Brattby utanför Vännäs blev så kraftig att byggnaden kollapsade på torsdagen.

Polisen misstänker allmänfarlig vårdslöshet.

På torsdagskvällen återstår eftersläckningsarbetet efter förmiddagens kraftiga brand i Brattby där ett större spånhus fattat eld inne på sågverksområdet.

– Det är personal från sågen som eftersläcker. Vi har lämnat lite material till dem, säger Conny Qwarfordt vid räddningstjänsten i Umeå.

Räddningstjänsten avslutade sin insats tidigare under dagen efter att ha förhindrat branden att sprida sig till kringliggande byggnader.

Spånhuset som brann innehöll torrt sågspån och kollapsade redan under förmiddagen, men själva sågen uppges ha klarat sig från elden. 

Ingen person uppges ha skadats men polisen har hållit förhör och dokumenterat på platsen. De har även upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.