Foto: TT

(C) vill införa returbuss – ska hämta folks återvinning

Publicerad

Centerpartiet i Skellefteå vill att kommunen ska införa en Returbuss i kommunen. Tanken med bussen är att den ska fungera som en återvinningsstation som åker till ytterområden för att samla in återvinning.

Det är i en motion till kommunfullmäktige som Centerpartiet föreslår att en så kallad returbuss ska införas. Partiet anser att det är för långa sträckor till återvinningsstationerna för medborgarna som bor i ytterområderna i Skellefteå kommun.

– Att vissa idag måste köra fem mil med återvinningen är inte klokt, säger Carina Sundbom, (C), gruppledare i Skellefteå.

”Tror att det är värt det”

I motionen skriver partiet att det är mer miljövänligt att en buss hämtar upp tomma förpackningar och glödlampor än att människor tar sin egen bil till återvinningsstationerna. Tanken är att bussen skulle stanna på olika platser som ligger långt från tätorterna. Centerpartiet vill nu att kommunen ska utreda vad kostnaderna för en sådan här buss skulle bli.

– Jag tror att det är värt det. Vi skulle få in mer returmaterial och det skulle ge en chans till folk på landsbygden att göra rätt, säger Sundbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.