Kommunfullmäktige ska ta ett slutgiltigt beslut om pengar till Castorhallen, säger Christina Lidström (M), kommunalråd. Foto: SVT

Castorhallen i Bjurholm tilldelas miljonbelopp

Publicerad

Lilla Castorhallen i Bjurholm får nu fem miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden.
Detta bland annat för att öka utbudet av aktiviteter för personer med funktionsvariation i Bjurholm. Nu behövs ett beslut i kommunfullmäktige om att kommunen ska skjuta till motsvarande summa.

I Bjurholm planerar Castorhallens ekonomiska förening för nytt gym, bowling- och boulebanor och även ett kafé. Dessutom ska samtliga ytor tillgänglighetsanpassas, så att alla Bjurholmsbor ska ha möjlighet att kunna aktivera sig.

– Föreningen Castorhallens projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning, säger Hans Andersson, enhetschef på Arvsfonden i ett pressutskick.

Extra pengar från kommunen krävs

I november togs ett preliminärt beslut av kommunfullmäktige om att Bjurholms kommun ska skjuta till fem miljoner till projektet. För att byggandet ska kunna börja behövs ett definitivt besked, säger Kurt-Ivan Sandberg, suppleant i Castorhallens ekonomiska förening. Han hoppas att beslutet kan tas som en extrapunkt på sammanträdet på måndag.

– Kan vi få ett besked nu så hoppas vi att få spaden i marken under det här året men annars blir det sommaren 2020 som det kan starta.

Kommunalråd Christina Lidström (M) kan inte lova att man hinner ta upp ärendet på måndag, men hon bedömer att läget ser ljust ut för att Castorhallen ska få pengarna.

– Vi har en ansträngd ekonomisk situation men min känsla är att det här ska gå igenom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer