Foto: Ante Fahlén

Centerpartiet går starkt framåt i Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet ökar stort i kommunvalet i Vilhelmina. Men Socialdemokraterna fortsätter att vara det största partiet medan Politiskt alternativ tappar stort.
– Man kan inte annat säga än att vi är stolta. Jag tror vi har varit tydliga med vad vill med Vilhelminas framtid., säger Ivar Larsson (C).

Alla distrikt är räknade i kommunalvalet i Vilhelmina. Politiskt alternativ tappar 6,4 procent. Medan Centerpartiet går starkt framåt medan Socialdemokraterna tappar lite.

– Enligt det här tappar vi ett mandat det är inget jag är glad för. Vi hade räknat med att öka. Det är en besvikelse. Jag har svårt att se vad det rent politiskt skulle vara att de tagit röster, säger Magnus Johansson (S), gruppledare i Vilhelmina.

”Kommer bli klurigt”

Socialdemokraterna tror att det kan bli ett knepigt läge efter det här valet.

– Det är fyra partier som har ett mandat var och då fyra partier som har en vågmästarroll. Det kommer att bli ett klurigt parlamentariskt läge framöver och hårda förhandlingar fram och åter, säger Magnus Johansson (S)

SVT Nyheter har sökt partiet Politiskt alternativ.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten - kommunvalet

Mer i ämnet