Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Centerpartister från hela landet vill se Helena Lindahl som ny partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare röster bland centerpartister i hela landet höjs nu för att Helena Lindahl från Robertsfors, Västerbotten ska efterträda Annie Lööf som partiledare för Centerpartiet. Hon anses vara en bättre och starkare röst för landsbygdsfrågorna.

Det är 18 framträdande centerpartister från Kiruna i norr till Malmö i söder som i en debattartikel i Svenska Dagbladet  för fram kravet på att Helena Lindahl ska bli ny partiledare.

– Hon driver en politik och tar upp frågor som är angelägna för oss som bor utanför storstadsområdena och det är något vi saknat, säger Lars Tängdén som är centerpartistiskt oppositionsråd i Robertsfors.

”Glesbygdsfrågorna i centrum”

Valet blev ett stort nederlag för Centern och debattörerna vill nu ha en nystart för partiet.

– Det här är vår chans att få en ny inriktning där vi får driva vår traditionella Centerpolitik med glesbygdsfrågorna i centrum. Helena Lindahl sitter också i riksdagen vilket är en förutsättning för en partiledare, säger Lars Tängdén.

SVT Nyheter Västerbotten söker Helena Lindahl för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.