Foto: Arkiv

Coronautbrott på skolorna i Lycksele – sjuåringar får distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Det är stor smittspridning av corona på skolorna i Lycksele. På Forsdalsskolan får nu årskurs 1 distansundervisning eftersom flera från personalen konstaterats smittade.

– Det här är absolut inget lätt beslut. Det är den kraftfullaste åtgärd vi har. Vi förstår att det innebär att någon av föräldrarna måste vara hemma, säger, Samuel Lundström, skolchef för- och grundskolan i Lycksele kommun. 

På Finnbacksskolan har 35 elever och 7 från personalen konstaterats smittade. På Forsdalaskolan ska årskurs 1 få distansundervisning i veckan på grund av att sex personer från personalen konstaterats smittade.

– I samråd med regionens smittskydd och krisledningen i Lycksele har vi beslutat om att bedriva distansundervisning för elever i årskurs 1, säger Samuel Lundström, skolchef för för- och grundskolan i Lycksele kommun.  

Coronaviruset i Västerbotten

Tanken är att sjuåringarna i veckan ska studera hemma. Om det förlängs är ännu oklart, men på torsdag ska kommunen ha ett nytt möte med smittskyddet och krisledningen för ett nytt beslut. På Finnbacksskolan är man just nu inne på sin andra vecka av fjärrundervisning. Hur länge det kommer pågå är också oklart.

Hör skolchef för för- och grundskolan om beslutet för distansundervisning för årskurs 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet