Cykelolyckan i Skellefteå – polisen utreder brott

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid middagstid på måndagen som en cyklist och en bilist kolliderade vid Eriksberg, Skellefteå. Cyklisten, ett barn i övre tonåren, fick svåra skador och fick föras till sjukhus för vård. Nu misstänks cyklisten för att ha brutit mot väjningsplikten.

Det var strax efter klockan 17 som SOS larmades om en kollision mellan en cyklist och en bilist. Cyklisten som är en ungdom i övre tonåren fick föras till sjukhus med vad som initialt bedömdes som svåra skador.

– Det finns misstanke om skallskador och andra skador, sa Jonas Marklund, sjukvårdsledare vid ambulansen i Skellefteå till SVT på måndagskvällen.

Polisen har i samband med olyckan upprättat en förundersökning, där cyklisten nu misstänks ha brutit mot väjningsplikten.

Cyklisten har inte kunnat höras av polisen än då denne fortfarande vårdas för sina skador. Men hur pass allvarligt skadeläget med cyklisten är vill varken sjukvården eller polisen i nuläget gå ut med.

– Vi har inte kunnat höra cyklisten än. Jag kan bekräfta att hen lever, i övrigt vill jag inte gå ut med något rörande skadeläget, säger Åke Bergkvist, förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.