• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Emmy Aldrin såg när cykelförrådet på Tvistevägen i Umeå rasade ihop på grund av snömassorna. Hör henne och se förrådet i klippet. Foto: SVT/Elias Liljeström

Cykelförråd rasade ihop på Tvistevägen i Umeå – studenten Emmy: ”En chock”

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 15 på söndagseftermiddagen rasade ett förråd för cyklar ihop på Tvistevägen i Umeå. Ingen person befann sig inne i byggnaden när den kollapsade.

Det var bland de nybyggda studentlägenheterna på Tvistevägen som ett förråd för cyklar plötsligt kollapsade under snön.

Studenten Emmy Aldrin såg byggnaden rasa utanför fönstret.

– Jag satt och pluggade och sedan såg jag att förrådet föll ned, det var en chock, säger hon.

Kollapsade av snön

Enligt räddningstjänst på plats inträffade olyckan när en del av snön på taket hade åkt till ena sidan.

– Vi har kontrollerat och lyft upp taket. Det är naturligtvis materiella skador, säger Magnus Essner vid räddningstjänsten, som råder alla att skotta sina tak.

Ingen befann sig inne i byggnaden men många cyklar blev krossade.

Magnus Essner arbetar som yttre befäl vid räddningstjänsten i Umeå. Han berättar att en privatperson larmade om att skjulet lutade precis innan det rasade ihop. Foto: SVT/Elias Liljeström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.