Arkivbild. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman, TT

Dag lämnade rektorsjobbet efter bara fyra månader

Publicerad

Dag Skoglund är en av två rektorer som lämnat sin tjänst i Dorotea. Arbetssituationen fick honom att känna sig otillräcklig.

– Det var för många stora utmaningar samtidigt, alla lika viktiga, säger Dag Skoglund som är en av två rektorer som valt att lämna sitt jobb i oktober trots sin korta tid vid Dorotea kommun.

Han beskriver en arbetsplats där det inte finns ett väl genomarbetat gemensamt synsätt.

– Det kändes lite som att köra en bil med ett avplockat hjul – det spelar ingen roll vilket hjul för de är lika viktiga alla, säger Dag som menar att arbetssituationen fick honom att känna sig otillräcklig.

– Man kan ta ett extra ryck och jobba fem veckor i månaden om man ser ett slut på det, men även när vi hade talat med kommunledningen såg jag ingen annan lösning än att lämna det här arbetet. Det finns stora strukturella frågor att ta tag i här, säger han.

”Ingen skugga på dem”

Dag Skoglund hade ingen rektorserfarenhet när han började vid Strandenskolan.

Ytterligare en rektor lämnade arbetet för bara ett par veckor sedan. För tillfället axlar en person tre personers ansvar.

– Jag tycker ingen skugga ska falla på dessa senaste som lämnat. Vi har ett arbete att göra och tills dess får jag och befintlig rektor ta ansvar för skolan, säger Doroteas kommunchef Olli Joenväärä.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer