Damernas final i skotercross

Uppdaterad
Publicerad

132 tävlande från hela norden kom till Bygdsiljum för fjärde deltävlingen i SM i skotercross under lördagen vilket var deltagarrekord för skotercross tävlingar i Sverige.

Tävllingarna genomfördes i strålande sol och hela 700 personer hade sökt sig till Bygdsiljum för att se på skotercrossåkarna.

– Vi hade köpt in 800 hamburgare men de tog slut redan efter några timmar så vi hade nog kunnat sälja dubbelt så många, berättar en nöjd Jörgen Ågren som är  ordförande i arrangörsklubben Bygdsiljum motorklubb.

Ett par småkrockar inträffade i några av heaten men inga allvarligare olyckor.

Dert här är femte året i rad som Bygdsiljum motorklubb arrangerar SM-deltävling i skotercross och deltagarantalet har hela tiden vuxit.

– Vi har en jättebra bana och en väloljad organisation och det gör att tävlingarna här har blivit så populära, säger Jörgen Ågren.

Se bilder från damfinalen i skotercross i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.