Det var många som samlats utanför buren på söndagen. Foto: SVT

Därför blev det inget bröllop i buren för Umeåparet

Uppdaterad
Publicerad

Om paret lyckats samla in 50 000 kronor skulle det bli giftermål, något som i nuläget inte ser ut att bli verklighet.

SVT rapporterade tidigare i veckan om Umeåparet Tea Salomäki och Albin Frank som planerade att gifta sig i Musikhjälpens glasbur.

Det hela började med en insamling till stöd för Musikhjälpen och årets tema ”Barn är inte till salu”. För 5 000 kronor skulle de förlova sig, och för 50 000 kronor lovade de att gifta sig i buren.

Musikhjälpen Umeå

Inget giftermål i glasburen

Och en förlovning blev det men ett giftermål ser det inte ut att bli verklighet. I alla fall inte i glasburen.

– Det var ett missförstånd inledningsvis. När det tidigare i veckan talades om bröllop i glasburen trodde paret att var möjligt att gifta sig i Musikhjälpen men av flera praktiska skäl är det inte möjligt att ordna, meddelar Helena Iles som är pressansvarig på Musikhjälpen.

”Vi hade inga förväntningar”

Bössan är nu ändrad så att paret kan börja planera att sitt bröllop utanför buren när de når en viss summa.

Tea och Albin är besvikna men samtidigt lättade, då ett giftermål i buren skulle innebära en stor publik. De förstår produktionsbolagets beslut och hoppas på att fler vill engagera sig i Musikhjälpen.

– Att produktionen inte kan fixa det är helt förståeligt, det här kom ju så spontant. Vi hade inga förväntningar utan vi bara körde på idén, säger Tea Salomäki.

Du hittar parets insamling här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet