Starta klippet för att höra före detta OS-simmerskan Camilla Johansson-Sponseller om varför hon engagerar sig för barn med cancer. Foto: SVT

Simning i Umeå till förmån för cancerdrabbade

Uppdaterad
Publicerad

I samarbete med Barncancerfonden anordnar Umeå Simsällskap under söndagen Swim of Hope. Hälften av de pengar som samlas in under dagen går till Barncancerfonden.

I hela landet simmar människor under parollen Swim of Hope för att stötta cancerforskningen och familjer med sjuka barn. Triathleter, simmare och vattenpolospelare simmar så långt de kan under en timmes tid, sedan multipliceras antalet simmade meter med det belopp som sponsorerna har satsat.

Insamlingarna ger resultat

Före detta OS-simmerskan Camilla Johansson-Sponseller är sportchef för Umeå Simsällskap. Sedan hennes son Isaac dog i cancer år 2013 har hon engagerat sig för att samla in pengar till forskning om barncancer.

– Bara på den tid sedan Isaac dog tills nu har överlevnaden ökat med ytterligare fem procent, så man ser ju resultat av de här insamlingarna och det känns fantastiskt, säger Camilla Sponseller.

Starta klippet för att höra Camilla Johansson-Sponseller om varför hon engagerar sig i Swim of Hope.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.