Foto: Bodil Svalberg

December inleds med regn, rusk och julmarknad!

Uppdaterad
Publicerad

Trots det blöta vädret var det många i helgen som inledde december månad med en klassisk julmarknad.

December inleds med regn, hårda vindar och en hel del julmarknader! En av helgens julmarknader utspelades på Waldorfskolan i Umeå som höll i sin 40:e Julbasar under lördagen, och även om vädret var ovanligt ruskigt så var det många som ville komma i julstämning.

– Folk trotsar väder och vind, men det är klart att om det ringlar ner snöflingor och är vitt på marken få drar det säkert mer folk, säger Bodil Svalberg, biblioteksansvarig på Waldorfskolan.

Bodil har tidigare varit lärare, men efter 40 år i branschen har hon gått i pension. Men hon håller fortfarande kvar en fot, och idag är hon biblioteksansvarig och brukar ofta engagera sig i skolans event.

Varierat innehåll

På marknaden kunde man köpa hantverk och godis, och det hölls även i ett dockspel för de yngsta. Och avgångseleverna på skolan höll också i  restaurangen som under dagen var välbesökt.

Förutom Waldorfskolans julbasar kunde man under lördagen även besöka Hamnmagasinets julmarknad, och även julmarknaden på Gammplatsen i Lycksele.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.