”Denna vinter kommer att bli enormt dyr”

Uppdaterad
Publicerad

Vägarna runt Vännäs och Bjurholm har kritiserats för att vara osandade och spåriga – en kritik Carita From, projektansvarig för Vännäs/Lycksele trafikområde, håller med om.

– När det är särskilt väder står alla i beredskap och bara matar men det finns inte tillräckligt med resurser. Den här vintern kommer bli enormt dyr, säger hon.

”Har verkligen varit bedrövligt denna vintern. Som natt och dag när man passerar gränsen till Åsele driftområde i Fredrika, där har det skötts betydligt bättre”

Det är en av många kommentarer som kommit in till SVT om väg 92 och kringliggande vägar i kommunerna Vännäs och Bjurholm. Carita From på Trafikverket säger att det varit en tuff vinter på grund av den milda temperaturen.

– Att det inte finns någon sand, det håller jag med om. Entreprenören har sandat men vädret gör att det inte ligger kvar. Det är mycket trafik efter vägen och det milda vädret gör det svårhyvlat. De får inte hyvla i väglaget, för då måste de betala för det och det vill ju ingen, säger hon.

Hör Carita From på Trafikverket om hur väg 92 skötts under vintern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.