Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i byggnadsnämnden, om flytten av brandstationen: ”Vi ska göra allt vi kan” Foto: Zanna Nordberg/SVT

Ordförande i byggnadsnämnden i Skellefteå om flytten av brandstationen: ”Kommer bli jättebra”

Publicerad

Den gamla brandstation på Solbacken har renoveringsbehov och därför beslutade Skellefteå kommun att bygga en ny brandstation på Hedensbyns industriområde.

Men nu är räddningstjänsten oroad över att flytten kommer att bli en försämring på flera punkter.

– Vi har tagit upp frågan en gång till och det har gjorts flera utredningar, och vi har landat i att en flytt kommer bli en jättebra lösning, säger Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Skellefteå kommun. 

Beslutet om att bygga en ny station togs för ett antal år sen och mycket har hänt i Skellefteå sedan dess. Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Skellefteå kommun, säger att de under den här mandatperioden sett över det gamla beslutet. 

Hon menar att det finns mark vid nya stationen som kan användas till ett bygga ett nytt övningfält.

– Det ska finnas en reserverad yta för ett nytt övningsfält i anslutningen till räddningstjänsten nya lokaler. Vi har också avsatt i vår investeringsbudget framöver att vi ska kunna få fram ett nytt övningsfält där, säger Sara Keisu-Lundh (S).

Oron hos de anställda 

Sara Keisu-Lundh (S) har full förståelse för att det kan uppstå oro när det sker förändringar, men hon känner sig hoppfull.  

– Vi kommer göra allt vi kan för att den här flytten ska gå så bra som möjligt. Både för medarbetarna och för alla Skellefteå kommuns invånare som har nytta av en trygg räddningstjänst som fungerar som den ska och när den behövs, säger hon.

Hör henne berätta mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer