• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

I fjol angjorde Titanic Skellefteå. Den här sommaren var det i stället dinosaurier som gästade stan. Foto: Pressbild.

Dinosaurier i Skellefteå ett populärt inslag

Publicerad

Idag (söndag) avslutas dinsaurieutställningen i Skellefteå. Årets utställning når inte succéutställningen Titanics nivåer, men lär ha lockat någonstans mellan 35 000 och 40 000 besökare.

Efter succén med Titanic-utställningen 2018, som lockade 50 000 besökare, så satsade Visit Skellefteå och arrangören Nordic Exhibitions i år på en yngre målgrupp med Dinosaurs The Exhibition. När sommaren nu är över konstaterar man att man haft någonstans mellan 35 000 och 40 000 besökare.

– Vi är jättenöjda. Vi ville rikta oss mot barn och barnfamiljer och vi har sett att många familjer återkommit till utställningen, säger Maria Broman som är vd på Visit Skellefteå.

Hoppas på ny produktion nästa år

Arrangörerna konstaterar också att det ser ut som att även denna utställning lockat många besökare från andra kommuner än Skellefteå.

– Det positiva med aktiviteten är att ungefär två tredjedelar är inresande, det är extremt mycket campinggäster, säger Mattias Zingmark, marknadschef på Nordic Exhibitions.

Både arrangören och Visit Skellefteå öppnar för framtida samarbeten.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete med Skellefteå. Vi har en förhoppning om att hitta en ny produktion till nästa år, men inget är klart, säger Zingmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer