Sent på onsdagseftermiddagen beordrades polisen till en adress i Umeå efter att en avliden person hittats i en lägenhet. Foto: SVT

Död kvinna funnen i lägenhet i Umeå – en man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Sent på onsdagseftermiddagen beordrades polisen till en adress i Umeå med anledning av att en avliden kvinna i 70-årsåldern påträffats i en lägenhet. Senare under kvällen greps och anhölls en man i 60-årsåldern skäligen misstänkt för mord.

Mannen är skäligen misstänkt för mord, den lägre graden av misstanke.

– Det är omständigheter i samband med att kroppen anträffas som gör att föreligger skäligen misstanke om mord, säger åklagaren Anders Norberg.

Den misstänkta mannen och avlidna kvinnan är bekanta med varandra.

– Nu inväntar vi resultat från bland annat från rättsläkare och tekniker under fredagen, säger Anders Norberg.

Enligt vittnen som SVT talat med på plats var det flera polisbilar och ambulanser samt räddningstjänst som kallades till platsen under kvällen.

Utredningsåtgärder pågår och en teknisk undersökning ska utföras på platsen.

Fallet rubriceras som mord

I nuläget rubriceras fallet som mord.

– Vi är i inledningsfasen just nu och jag kan inte säga något mer. Men rubriceringen mord ligger kvar, säger förundersökningsledaren Markus Danielsson.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.