Foto: Andreas Jakobsson.

Dödsolyckan utreds som vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

Igår avled en kvinna i 80-års åldern efter att hon blivit påkörd av en lastbil utanför Ica i Lycksele. Föraren var en ung man i 20-års åldern. Händelsen rubriceras i nuläget som vållande till annnas död och vårdlöshet i trafik.

Strax efter 19 på torsdagskvällen blev den äldre damen påkörd av lastbilen. Hon avled på platsen och transporterades därifrån med bårbil.

Flera personer bevittnade händelsen och många var väldigt upprivna och chockade. Föraren var en ung man i 20-års åldern.

LÄS MER: Kvinna påkörd av lastbil utanför matbutik – avled

– Rubriceringen är vållande till annans död och vårdslöshet i trafik i nuläget, säger Mathias Borin, RLC-befäl.

Foto: Andreas Jakobsson

Även föraren är chockad efter olyckan och har inte kunnat höras.

– Han har inte delgivits misstanke än. Han ska höras under dagen så snart det är möjligt, säger Malin Axroth, polisens presstalesperson.

Exakt hur olyckan gick till är oklart.

– Han hade parkera sin lastbil. Sen när han började köra körde han på henne, säger Annica Björk, polisens jourhavande förundersökningsledare.

– Han hade varit inne i butiken. När han skulle ut körde han på henne och hon avled. Mer exakt hur olyckan gick till vet vi inte eftersom vi inte kunnat prata med honom, säger Axroth.

”Oerhört tragiskt”

Olyckan inträffade då i låg hastighet?

– Ja, enligt de uppgifter poliserna på plats fick så var det nog så.

Lastbilen har tagits i beslag. På måndag kommer polisens tekniker undersöka fordonet.

– Det är oerhört tragiskt för alla inblandade, säger Malin Axroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.