Djurplågare förlorade vapentillstånd

Publicerad

En man i 60-årsåldern från Skellefteåområdet förlorade sitt tillstånd att inneha vapen efter att han dömts för djurplågeri. Mannen överklagade förvaltningsrättens dom rörande vapnen, men kammarrätten avslog den.

Mannen dömdes i tingsrätten för djurplågeri efter att länsstyrelsen gjort en inspektion hos honom, och fann att mannens tjurar levde trångt, och kraftigt nedsmutsat.

Länsstyrelsen hittade också två självdöda djur bland de övriga, och en tjur som var så utmärglad att den avlivades på plats.

Överklagade domen

Vid en senare kontroll fann man att omkring 60 djur var gödselförorenade, och hade skador på sina svansar av det. Tjurarna omhändertogs.

Mannen dömdes för djurplågeri till villkorlig dom och dagsböter. Han förbjöds att hantera hov- och klövdjur, och bedömdes vara olämplig att inneha vapen.

Mannen överklagade domen, men kammarrätten avslog överklagan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer