Den aktuella kniven med spår av blod. Bilden är från polisens förundersökning. Foto: polisen

Döms efter knivattack i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig Lyckselebo döms till fängelse efter att ha huggit en bekant med kniv vid ett lägenhetsbråk i centrala Lycksele i början av mars i år.

Det var natten mot söndag, 4 mars, som polisen larmades till en adress i Lycksele. Efter händelsen var polisen väldigt förtegen och gick endast ut med att det var ett grovt brott.

25-åringen hotade först hugga en bekant i halsen, kort där efter hämtade han en kniv och gick mot offret samtidigt som han viftade med kniven. När denne försökte avväpna 25-åringen blev han skuren i handen.

Åklagaren åtalade 25-åringen misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel. Tingsrätten dömer nu mannen för grov misshandel samt olaga hot. Påföljden blir fängelse i ett år och sex månader. Han ska även betala drygt 35 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.