I dagsläget finns inte friidrott i organiserad form, men planen är att starta grupper när anläggningen är på plats vid Björnvallens IP. Foto: Privat

Dorotea IF tilldelas miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Dorotea IF har fått 5 miljoner kronor från Arvsfonden för att förbättra träningsmöjligheterna för barn och ungdomar.

Pengarna kommer att användas till anlägga en fullstor konstgräsplan med belysning och även en mindre friidrottsanläggning med kortbanor, längdhoppsgrop och ytor för hopp på Björnvallens IP. Arvsfondens enhetschef Hans Andersson lyfter föreningen som ett gott exempel.

– Dorotea IF:s projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera barn och unga. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för ökad fysisk aktivitet men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger han i ett pressutskick.

”Otroligt kul”

Ordförande i föreningen Jan-Åke Persson välkomnar satsningen.

– Det är ju otroligt kul att det satsar på oss i Dorotea. Den nya konstgräsplanen och friidrottsanläggningen gör att fler kan träna i Dorotea, säger Jan-Åke Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer