Foto: SVT

Doroteas järnhandel i konkurs – betalade ut för lite lön till anställd

Uppdaterad
Publicerad

Järnhandeln, Bolist, i Dorotea missade att betala ut lönerevision till en av de anställda på företaget. Nu bötfälls järnhandeln och har ansökt om konkurs.

Järnhandeln hade en anställd från Arbetsförmedlingen som upptäckte att företaget inte betalat ut den lönerevision som stod i avtalet. När problemet upptäcktes betalades den saknade summan direkt till den anställde – men det var försent och nu bötfälls järnhandeln på drygt 500 000 kronor.

– Vi hade missat det och du får inte göra fel och rätta till det. Ingen har velat göra något fel och min anställda är nu utan jobb, säger Pelle Östman, föreståndare för järnhandeln.

Kan inte betala skulden

Enligt konkursförvaltaren Anders Bergman har järnhandeln tvingats i konkurs för att de inte kan betala sin skuld till Arbetsförmedligen.

– Det som sker nu är att butiken är stängd och inventering pågår. Sedan ska det bestämmas hur vi går vidare och hur verksamheten kommer att överlåtas, säger Anders Bergman.

Totalt är det två personer som berörs av konkursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.