• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Arkivbild. En man i 55-årsåldern döms efter att hans dotter suttit framför honom på snöskoter. Foto: TT

Dottern hade händerna på styret – skoterförare i Sorsele döms

Uppdaterad
Publicerad

Dottern satt framför pappan under en skoterfärd och hade händerna på styret. Nu döms pappan, en man i 55-årsåldern, för tillåtande av olovlig körning.

I mars i år var en pappa och hans dotter ute på en skotertur i Sorsele kommun. Mannens dotter satt framför honom på skotern medan han själv uppgett att det var han som styrde både gasen och bromsen.

Enligt hans egna uppgifter ville han övningsköra med dottern och att hon skulle ”få en känsla för hur det är att köra skoter.” Pappan och dottern stoppades av polis som menar att han är säker på att dottern styrde skotern, trots att pappan menat att det trots allt varit han som haft kontroll över fordonet.

– Dottern hade sina händer på styret och det var inte i mitten av styret, det var längre ut, har polismannen uppgett i förhör.

Lycksele tingsrätt väljer nu att gå på polismannens linje och dömer pappan till dagsböter på totalt 14 400 kronor för tillåtande av olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.