Larm om drunkning i fjällen – två till sjukvård

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänst till Nedre Jovattnet utanför Joeström, Tärnaby, där en båt setts driva på sjön. Två personer fick föras till sjukvård med ambulans.

Larmet kom vid 21:20-tiden. Enligt SOS alarm kunde räddningstjänsten när de kom fram uppfatta vad som eventuellt är människor i anslutning till båten. Uppgifterna var inledningsvis tunna.

– Vi har väldigt vaga uppgifter. Det är någon som sett ett blinkande ljus och hört röster från andra sidan sjön. Tydligen finns det ett grund där också, det skulle kunna vara en båt på grund. Vi vet mer snart, sa Lars-Erik Sundqvist, inre befäl hos räddningstjänsten i Storuman vid 22-tiden.

21:59 hade räddningstjänsten en båt i sjön och var på väg till platsen och vid 22:20-tiden meddelade SOS alarm att räddningstjänsten hjälpt två personer i land. De nu är förda med ambulans mot sjukvård.

– Vi räddade iland två personer som var nödställda. Personerna var nedkylda och togs med av ambulanserna för kontroll. En av personerna var utan skor. Det är väldigt oklart vad som hänt, säger Sundqvist.

Var någon person i vattnet?

– Nej, men jag vet inte om de var på en ö, eller i en båt eller på en flotte. Vi tog reda på två personer, säger Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.