Sekunderna efter att en kvinna i Vännäs passerat trädet föll det med ett brak. Foto: Privat

Kvinna höll på träffas av fallande träd

Uppdaterad
Publicerad
I blåstens framfart har SOS på kort tid fått larm om flera som rasat eller håller på att falla. I Vännäs höll en kvinna på att få ett träd över sig.

Strax före klockan 17 larmades SOS om ett träd som ska ligga över väg 365 i Älgsjö norr om Åsele. En kvart senare larmades om ett träd som riskerar att falla vid villavägen i Vindeln.

I Vännäs höll en kvinna på att få ett träd över sig. I stormens spår föll trädet på bilden mindre än en minut efter kvinnan passerat det. Kvinnans dotter reagerar starkt på det inträffade och skriver i ett mail till SVT:

Att inte Kommunen och husägare ser över sina träd och tar ner sköra sådana!

SVT rapporterade · Kraftig blåst i stora delar av Norrland

Det blåser kraftigt främst i Jämtlands, Västernorrlands och Västerbottens län. Trafiken har störts på flera vägar och flera tusen hushåll är eller har varit strömlösa. Klass 2-varningen i fjällkedjan har sänkts, men klass 1-varning gäller fortfarande på vissa håll under kvällen och natten.
18.30
18.31
 

Klass 2 varning för storm i fjällen – kan komma orkanbyar

Vid 11 tiden på onsdagen utfärdade SMHI en klass 2-varning för storm i södra Lapplandsfjällen och Jämtlandsfjällen – vilket är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen.
18.32

Kvinna höll på träffas av fallande träd

I blåstens framfart har SOS på kort tid fått larm om flera som rasat eller håller på att falla. I Vännäs höll en kvinna på att få ett träd över sig.
18.43
JÄMTLANDS LÄN Flera strömavbrott har påverkat elabonnenter på olika håll i Jämtlands län sedan lunchtid. Vid 18.40 är över 800 av Härjeåns kunder strömlösa – de flesta i Ånge, Bräcke och Bispgården – och över 1500 av Eons kunder i Strömsund, Bräcke och Ragunda.
18.53

PROGNOS Jämtlandsfjällen har bland det hårdaste vädret idag, västlig vind som väntades nå 22-26 sekundmeters styrka – och eventuellt orkanstyrka i byarna. Det betyder att det är svårt att gå upprätt, är det snö så blir sikten obefintlig, och det är farligt att vistas på fjället. Se en mer utförlig Sverigeprognos här: 

September avslutas med höstväder

Se hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme.

 

19.01
ÖSTERSUND Den så kallade Storsjöcup-bollen lossnade från sockeln och hotade blåsa iväg ut på gatan, och har nu förankrats i ett träd med spännband.  
19.24
VÄSTERBOTTENS LÄN SOS Alarm får in en rad samtal om träd som blockerar vägar. På riksväg 520 utanför Nyland i Umeå kommun ligger den just nu tre granar över vägen.
19.34
VÄSTERNORRLAND Höga kustenbron, som bär E4 över Ångermanälven, fick stängas på eftermiddagen på grund av de hårda vindarna. Samtidigt blåste en släpvagn omkull på bron:
19.40
En björk har gett vika för vinden och fallit rakt över vägen i centrala Härnösand. Foto: Örjan Leek
 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer