En månghövdad publik hade tagit plats för att höra panelens olika dialekter. Foto: SVT/Robert Tedestedt

Duell i dialekter – en riktig publikfavorit

Publicerad

Att se lokala dialektprofiler göra upp under berättarfestivalen drog mer än fullt hus. Stående publik uppmanades till och med att lämna lokalen på Nordanå i Skellefteå på grund av brandrisken.

Under söndagen avslutades den tionde upplagan av berättarfestivalen i Skellefteå. En av de sista punkterna under veckan var en så kallad dialekt-battle anordnad av Skellefteå Museum.

– He hjer se fullt gerna när vi giva nanting oppa bondska. He hjer fullständigt klart att ve jetta hava e nytt och större kulturhus, eit däre finns plats, kommenterade Barbro Viklund när hon tog plats på scenen.

Svårt att förstå bondskan i artikeln? Här är ”facit”!

Visa

Vår reporter försökte tolka hur Barbro Viklunds bondska lät, och översatt till vanligt skriven svenska kan det se ut ungefär så här:

– Det blir fullsatt när vi har en föreställning på bondska. Det står fullständigt klart att vi behöver ett nytt och större kulturhus, där det finns plats, kommenterade Barbro Viklund när hon tog plats på scenen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer