Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dykare Nils Gunnar Johansson hoppas att fler personer ska bli intresserade av att börja med dykning. Följ med honom ner under ytan och se vad de hittade i Skellefteälven. Foto: Zanna Nordberg SVT / Nils Gunnar Johansson privat bild

Dykare hjälpte till att städa i Skellefteälven

Uppdaterad
Publicerad

Trots dålig sikt under vattnet så kunde Skelleftebottens dykarklubb hittat en massa skräp under vattenytan.

– Det finns hur mycket skräp som helst, säger Nils Gunnar Johansson, Skelleftebottens dykarklubb.

Skellefteälven städades under lördagen med både hjälp från Skelleftebottens dykarklubb och Skelleftebor som provade på magnetfiske. De här aktiviteterna är en del av hållbarhetsveckan som Skellefteå kommun anordnar.

– Vi vill visa upp hur kommunen arbetar utifrån ett biologist mångfaldsperspektiv och hur vi jobbar med miljöåterställning, säger Tony Söderlund, enhetschef Skellefteå kommun.

Välbesökt

Det var många familjer som besökte aktiviteterna vid bryggarbacken i centrala Skellefteå. Nils Gunnar Johansson hoppas att dykarklubbens medverkan under dagen gör att fler yngre blir intresserade av att börja med dykning.

– Det är en förhoppning att vi ska få nytt folk till klubben, det behövs alltid, säger han.

I videon kan du se hur dykarna letar skräp under vattnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer