Omdiskuterade omdragningen av E4 genom Dalkarså och Bygdeå tas bort Foto: Pressbild

E4:an leds tillbaks – ”Har gått snabbare än planerat”

Uppdaterad
Publicerad

Omdiskuterade omdragningen av E4 genom Dalkarså och Bygdeå tas nu bort. E4-bygget har gått snabbare än planerat.

E4-bygget sträckan Djäkneboda-Bygdeå ligger före tidsplanen. Arbetet på den nordligaste sträckan är klart för säsongen och omledningen genom Dalkarså och Bygdeå tas bort.

– Det känns oerhört skönt att gått så pass fort och att vi kan ta bort omledningen sex veckor tidigare än beräknat. Alla involverade har slitit stenhårt trots att värdets makter inte alltid varit på vår sida, säger projektledaren på Trafikverket Anneli Lindberg i ett pressmeddelande.

Både norrgående och södergående trafik går nu på E4 igen även om arbetet kommer att fortgå hela vintern, men nu mestadels på sidan av vägbanan.

– Framkomligheten kommer även fortsättningsvis att vara begränsad på grund av avsmalnade körfält och nedsatt hastighet. Men påverkan kommer att vara i betydligt mindre omfattning än under den inledande fasen, säger Anneli Lindberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer