E45: Personbil och buss i kraftig kollision

Uppdaterad
Publicerad

En personbil och en buss krockade strax innan klockan 12 på måndag förmiddag. En person fördes från platsen i ambulans och enligt räddningstjänsten var det fråga om en kraftig kollision.

Alla personer var vid medvetande efter olyckan och kunde ta sig ut ur fordonen själva. Olyckan inträffade strax innan klockan tolv längs E45 i höjd med Skarvsjöby i Storuman.

– När tunga fordon är inblandade så måste man alltid betrakta det som en allvarlig olycka, säger Lars-Erik Sundqvist, räddningschef i beredskap.

Han konstaterar att det var stora krafter i omlopp och att en klenare bil hade kunnat innebära en helt annan utgång. Sundqvist berättar att personbilen hade lyckats ta sig upp på plogkanten och att det gjorde att de undvek en frontalkrock med bussen.

Olycksdrabbad kurva

Enligt Sundqvist är det vanligt med olyckor i den aktuella kurvan. Väglaget beskriver han som väldigt halt.

– Det är lite svårt att förstå varför den är så olycksdrabbad, säger han, och konstaterar att det varken är särskilt krokig väg eller skymd sikt på platsen.

Det ska vara framkomlighet i båda körfälten men vägen kan komma att stängas av under bärgningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.