Arkivbild. Foto: Svt

Efter avancemanget – klart med ny klubbchef för UIK

Publicerad

För mindre än en månad sedan blev Umeå IK klar för Damallsvenskan efter tre års tillvaro i Elitettan. Nu har klubben dessutom gjort klart med Robin Isaksson som ny klubbchef.

Isaksson uppger att det var det stora idrottsintresset och även intresset för marknadskommunikation som lockade honom till tjänsten.

– Det känns väldigt positivt på grund av det ökade intresset för damfotboll överlag och så även här i Umeå. Det är grunden till avancemanget och kommer förhoppningsvis göra mitt jobb lite lättare.

”Pengar kommer behövas”

Den sviktande ekonomin var en stor del i att klubben tappade sin status som stormakt inom svensk fotboll. Och just ekonomifrågan kommer vara en central del av Isakssons arbete.

– Det har byggts en långsiktig organisation kring ekonomin där vi har jobbat mycket med hållbarhet. Visst finns det utmaningar och pengar kommer behövas men vi har en stark organisation att vila på så jag känner mig trygg.

– Sedan UIK:s nystart jobbar vi gediget med vårt värdegrundsarbete och jag kommer vilja jobba hårt för att arbeta ut det. Vi vill bli en framgångsrik klubb igen. Det är målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.