Hör Sorseles kommunalråd Kjell Öjeryd om sökandet av en ny kommunchef. Foto: SVT

Efter avhoppet – nu söker Sorsele ny kommunchef

Uppdaterad
Publicerad

Sorseles kommunchef avgick efter att hon och och kommunen haft olika åsikter om uppdraget. Nu söker kommunen hennes efterträdare.

– Jag tror vi kommer att hitta en bra kandidat, säger kommunalrådet Kjell Öjeryd (V).

Det var i december förra året som Charlotta Tarras-Wahlberg valde att lämna sin roll som Sorseles kommunchef.  Enligt Tarras-Wahlberg gick åsikterna i sär om vad uppdraget som kommunchef innebar.

Efter en överenskommelse med kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) fick hon behålla sin lön på 65 000 kronor i månaden från kommunen i tio månader.

Söker långsiktig lösning

Tekniska chefen Simon Sundström utsågs till tillförordnad kommunchef, men nu tittar kommunen på en långsiktig lösning. Den senaste tiden har 21 ansökningar för tjänsten som kommunchef lämnats in.

– Jag tycker att det är ett bra tal och det finns intressanta sökande. Jag tror vi kommer att hitta en bra kandidat, säger Kjell Öjeryd.

– Min ambition är att vi senast vid halvårsskiftet har en ny kommunchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.