Det är inte känt huruvida chauffören skadades av slaget. Foto: TT

Efter biljettbråk – passagerare slog till busschaufför

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt skulle en ung man kliva på bussen i Skellefteå, men efter en diskussion om biljetten slog mannen till busschauffören och lämnade istället platsen till fots.

Polisen åkte till platsen och förhörde busschauffören senare under natten. En anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats men polisen har inte ringat in någon misstänkt för brottet.

Misstänkt drograttfylla i Skellefteå

Knappt två timmar tidigare hade en polispatrull stoppat en bilförare i 30-årsåldern på vägen i Skellefteå.

– Det var något i fordonets eller förarens uppträdande som fick patrullen att stoppa och kontrollera fordonet. Där uppvisade kvinnan tecken på att vara påverkad av droger, så hon togs in för provtagning, berättar polisens kommunikatör Peder Jonsson.

Stökig man pepparsprejades  i Umeå

Polisen i Umeå ryckte ut till Ålidhem vid 21-tiden på lördagskvällen för att hitta en man misstänkt för mobilstöld. Genom en mobilapp kunde telefonen lokaliseras och mannen som bar den med sig var narkotikapåverkad och allt annat än samarbetsvillig.

Enligt händelserapporten användes både pepparsprej, handfängsel och spottskydd för att kunna omhänderta mannen som nu även misstänks för våldsamt motstånd. Efter provtagning och förhör släpptes han senare av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.