Foto: SVT

Efter branden – nytt hus dröjer

Publicerad

Nu har det gått fem månader sedan den stora branden i Vattenfalls lokaler i centrala Umeå. Men det kommer att dröja ytterligare 1,5 år innan lokalerna är återställda.

Det var i januari i år som larmet om storbranden i Umeå kom. Branden började i ett gårdshus intill Vattenfalls lokaler i centrum och ett stort område spärrades av.

TV: Se förödelsen från branden

Storbranden i Umeå

Branden eldhärjade lokalerna och sedan dess har kundtjänstpersonalen på Vattenfall jobbat på tre olika ställen i Umeå. Enligt fastighetsägaren är det fortfarande inte beslutat exakt vad som kommer att ske med byggnaden.

Ny byggnad dröjer 1,5 år

Fortfarande pågår rivning och undersökning av lokalerna. Men planen är att lokalerna ska återställas.

– Beslutet kommer nog efter sommaren och en ny byggnad är 1,5 år bort, säger Christer Melander som är regionchef på Hemrosa fastigheter AB som äger byggnaden.

Det som utreds är bland annat hur mycket som ska rivas av den byggnad som skadats av både branden och av vattnet vid släckningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Umeå

Mer i ämnet