Foto: Privat

Efter debattartikel: ”Du är en häxa”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en debattartikel som företagaren Helena Lundgren skrev kom debatten minst sagt igång. Hon har fått massvis med meddelanden – både med stöd och med hat.

Efter att Vindelnbon och hotellägaren Helena Lundgren riktat kritik mot Region Västerbotten har hon fått hatmejl, berättar VK.

I debattartikeln ifrågasätter hon den regionala utvecklingsstrategin och vill ha en oberoende utvärdering av Region Västerbotten. Helena berättar för SVT att hon uppskattningsvis fått 50 till 70 meddelanden, både i form av sms och mejl.

– En del är väldigt positiva, och det är dem jag försöker ta till mig, säger hon, och fortsätter:

– Flera har hört av sig och berättat att de nu fått mod att få sin röst hörd.

Utpekad som häxa

Men så har hon också fått mejl och sms av en tråkigare karaktär.

– ”Du är en häxa” har någon skrivit. Och en del trycker på att jag varit engagerad i Centerpartiet eller att jag vill bli bekräftad som kvinna. Det här har ingenting med det att göra, säger hon, och förklarar:

– Jag skrev inte artikeln utifrån ett politiskt perspektiv, snarare utifrån att jag är företagare, skattebetalare och bor i en glesbygdskommun.

Hon tillägger att hon ”stuckit ut näsan förr” och att hon, även om det inte är trevligt, kan handskas ganska bra med de elaka kommentarerna.

SVT Nyheter Västerbotten rapporterade på onsdagen om att flera fackförbund riktar kritik mot Region Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.