Arkivbild. Christer Normark Foto: SVT

Efter dödsfallen: 20-tal beslag av narkotika

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har polisen gjort flera tillslag på adresser i Vilhelmina. En större mängd misstänkt narkotika har tagits i beslag, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det var i onsdags förra veckan som polisen gick ut med uppgifter om att sammanlagt nio personer har överdoserat med ett för polisen okänt preparat. Substansen har lett till två personers död.

Tillslag i Dorotea och Vilhelmina

Polisen uppger nu att man sedan mitten av förra veckan upprättat ett 20-tal brottsanmälningar gällande narkotikabrott. En större mängd misstänkt narkotika har tagits i beslag för vidare utredning. De senaste tillslagen gjordes i helgen.

Överdoser i Västerbotten

– Tillslagen har gjorts i framförallt Vilhelmina men även i Dorotea. Det har handlat om narkotika för eget bruk. Det primära syftet för oss är såklart att få veta så mycket som möjligt om de två dödsfallen, säger Christer Normark, lokalpolisområdeschef i södra Lappland.

”Röd tramadol”

Bilden av preparatet börjar nu att klarna.

– Mycket pekar på att det är röda tabletter, röd tramadol innehållande fentanyl, säger han och tillägger:

– Vi vet att många mixtrar med sammansättningen av de här tabletterna som säljs.

En övervägande del av drogerna i södra Lappland kommer via beställningar på nätet men även via lokala langare, säger Christer Normark.

Merparten av de misstänkta förekommer hos polisen sedan tidigare för liknande brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överdoser i Västerbotten

Mer i ämnet