Polisens förundersökningsledare Olle Andersson säger till SVT att man inte misstänker att det rör sig om något allvarligt brott. Foto: SVT/Arkiv

Efter explosionen: ”Det mesta talar för en olycka”

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens explosion i Vännäs där en man hittades skadad i ett garage rapporterar polisen att den tekniska undersökningen fortsätter under fredagen. Det mesta talar nu för att det rör sig om en olycka.

Under fredagen är platsen fortsatt avspärrad och polisens tekniska undersökningen fortsätter med biträde av bombskyddsgruppen.

– Vi har gjort vissa fynd som kan vara något som är explosivt eller liknande. Men det är svårt att säga just nu och det krävs närmare analys för att fastställa vad det rör sig om. Det är också därför bombgruppen är kvar, säger förundersökningsledare Olle Andersson.

Tror att det rör sig om en olycka

En förundersökning har inletts och rubriceras i nuläget som allmänfarlig vårdslöshet, vilket är ett så kallat oaktsamhetsbrott.

– Det är inget uppsåtsbrott och det är inget allvarligt brott vi misstänker. Det mesta talar för att det rör sig om en olycka, säger Olle Andersson.

Polisen har ännu inte kunna höra den skadade mannen som fortfarande vårdas på sjukhuset.

– Vi pratade med sjukvården och han är forsatt allvarligt skadad, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.