Genrebild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter helgens våldtäktsförsök i Skellefteå – polisen knackar dörr och samlar in övervakningsfilm

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndag inträffade ett våldtäktsförsök i centrala Skellefteå. Polisen har hört vittnen till händelsen, håller på att knacka dörr och samlar in övervakningsfilm från centrala stan.

I helgen skedde två våldtäktsförsök i Skellefteå men polisen ser inget samband mellan händelserna. Kristoffer Morén, förundersökningsledare på polisen i Skellefteå, arbetar med utredningen kring våldtäktsförsöket som hände under natten mot söndag.

– Det hände inomhus och ett vittne avbröt händelsen och gärningsmannen lämnade platsen springande. Vi har gått igenom de uppgifter som finns och jobbar just nu med dörrknackning och inhämtning av övervakningsfilm, säger Kristoffer Morén.

Polisen vill gärna få in upplysningar om man sett något under natten, förövaren ska enligt polisens signalement vara en kraftigt byggd man med mörkt hår. Till en början gick man ut med att mannen skulle varit i 40-års åldern men nu backar polisen på den uppgiften.

En mindre grupp har tillsatts som arbetar med utredningen och man vill i nuläget inte gå ut med hur många vittnen som hörts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.