Polisen vill ha tips efter många villainbrott under helgen Foto: Vilhelm Stokstad, TT

Efter inbrottsvågen – nu vill polisen ha tips

Uppdaterad
Publicerad

Påskhögtiden har varit en het period för inbrottstjuvarna som gärna passar på när folk är borta. Efter 25 anmälda villainbrott på en knapp vecka vädjar polisen till allmänheten om tips och iakttagelser.

Sedan i torsdags har 25 villainbrott anmälts i region Nord och nu går polisen ut och uppmanar allmänheten att komma in med tips och att vara uppmärksamma på okända personer och fordon.

Tillvägagångssätten har varit likartade där många av inbrotten har skett via altandörrar och fönster på baksidan av huset.

Om du ser något misstänkt, ring polisen på 114 14 och glöm inte att ta registreringsnummer. Vid pågående brott ska du alltid ringa 112.

Försvåra för inbrottstjuvarna

Polisen uppmanar också att jobba proaktivt. Sätt in bra lås och glöm inte bakdörrar och fönster. Prata med grannar om du ska resa bort, be dem ta in post och parkera bilen på din uppfart.

Att ha rörelsevakt på utomhusbelysning och sätta lampor på timer kan också vara effektivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.