Hör Samuel om förberedelserna inför cykelresan mot bortapremiären i Leksand. Foto: SVT

Efter kaxiga fotbollsvadet – nu cyklar Samuel 80 mil

Uppdaterad
Publicerad

När Tottenham i våras skickade hem Ajax i Champions League-slutspelet var Skellefteå AIK:s medieansvarige Samuel Söderlund måttligt förtjust. Han hade slagit vad om motsatt resultat med en cykelresa till lagets bortapremiär i Leksand som insats – något han nu måste förverkliga.

Under söndagsmorgonen ger han sig i av. 80 mil ska avverkas på cykeln innan bortapremiären på torsdag – en uppgift han inte räknade med att behöva genomföra.

– Det var bara det här att det är 80 mil. Det visste jag inte innan jag lovade cykla på sociala medier. Inte heller trodde jag att Tottenhamn skulle lyckas vända sin match i andra halvlek, säger Samuel.

Inte helt ensam på färden

Med ett 3–0-överläge efter första halvlek såg Ajax ut att vara klara segrare. Men Tottenham kom tillbaka – och vände. Och sedan dess har Samuel förberett sig inför den tuffa uppgiften.

– Tyvärr jag jag bara hunnit träningscykla cirka 60 mil, men det skall nog gå vägen ändå. Jag har en följebil med mig, tack och lov, säger han.

Fler vadslagningar på gång efter detta?

– Nejnej, nu ligger jag lågt en tid. Det skulle vara att Skellefteå AIK vinner SHL. Men det behöver jag inte hålla vad om, det gör de ju ändå, skrattar Samuel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.