Den maskerade föraren har upprepade gånger kört för fort söder om Umeå Foto: Polisen

Efter larm om maskerad fortkörare: Polisen tog man söder om Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Den maskerade mannen fångades upprepade gånger av polisens fartkameror. Men efter larm från avdelningen som hanterar hastighetskamerorna kunde polisen ställa en patrull på en plats där de gissade att fortköraren eventuellt kunde dyka upp. På sin Instagramprofil berättar trafikpolisen om det lyckade samarbetet, samtidigt som de uppmanar bilister att hålla hastigheten ute på vägarna.

Efter att en maskerad förare flertalet gånger fångats på bild av hastighetskameror på E4:an söder om Umeå hörde polisens ATK-sektion, som utreder just hastighetsöverträdelser som registrerats i trafikkameror, av sig till trafikpolisen i Umeå.

– När något sticker ut så kan de höra av sig och i det här fallet handlar det om jättemånga tillfällen, säger Johan Löfstedt, yttre befäl vid trafikpolisen i Umeå.

– Vi sätter upp en trafikkontroll ungefär den tid vi misstänker att föraren ska komma och efter en stund kommer bilen. Det är en medelålders karl som kör bilen, den här gången utan mask, säger Johan Löfstedt.

Bilen uppmättes till en så hög hastighet att körkortet omhändertogs.

– Han åker dit för denna överträdelse, de tidigare inrapporterade fallen kan vi inte göra något åt. Men vi vill med detta visa att det inte är okej att köra för fort. Hastighetsbegränsningarna finns av en anledning.

Masken fanns inte i bilen när föraren åkte fast.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer