Under många år har det varit problem med inomhusmiljön i lokalerna där bland annat BUP hållt till. Foto: SVT.

Efter många år av sjuka hus-problem – BUP i Skellefteå flyttar

Uppdaterad
Publicerad
På barn- och ungdomspsykiatrin i Skellefteå har man länge haft problem med sjuka hus-sjukan, vilket har tvingat verksamheten att lämna byggnad 110, som ligger vid lasarettet. Flytten sker nu på torsdag – men det blir bara en kortare flytt, innan den permanenta flytten till Ursviken sker senare i vår.

Det har varit långdragna problem med inomhusmiljön i byggnad 110, som BUP bland annat delat med barn- och vuxenhabiliteringen.

Nu kommer man att flytta verksamheten till byggnad 207, som ligger i sjukhusområdet.

Provisoriska lokaler

Men det är bara tillfälligt, i väntan på nästa flytt, som är mer långsiktig.

–  Jag tror det är det bästa ur hälsosynpunkt, även om det kanske inte är en optimal lösning, säger Anna Wallgren som är verksamhetschef.

Hoppas kunna flytta i maj

I maj är förhoppningen att renoveringen av de nya lokalerna, som ligger i samma byggnad som Ursvikens hälsocentral, är klara för inflyttning.

– Det kommer att bli jättebra. Framförallt är det verksamhetsanpassade lokaler, men också läget, att det är nära hälsocentralen och gott med bussförbindelser dit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer