Foto: SVT

Efter misstänkta kidnappningsförsöket i Vindeln – Skola uppmanar barn att inte gå hem själva

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen anmäldes ett misstänkt kidnappningsförsök av ett barn i Vindeln. Renforsskolan går nu ut med en uppmaning till föräldrar att inte låta barnen gå hem själva från skolan.

– Vi vill ta det säkra före det osäkra i och med att det varit incidenter under veckan, säger Rebecka Edin, biträdande rektor på Renforsskolan.

Enligt Rebecka Edin, biträdande rektor på Renforsskolan, har det polisanmälts tre incidenter under denna veckan.

– Det har varit två incidenter där bilarna stannat vid barn under dagtid här på byn och erbjudit skjuts. Sedan handlar det om det som inträffade under torsdagen, säger hon.

Under torsdagen anmäldes en händelse där ett barn sett en person stiga ut ur en bil och sedan rört sig mot barnet. Polisen rubricerar detta som försök till olaga frihetsberövande.

”Vi är extra vaksamma”

Med anledning av detta går skolan ut med information till föräldrar, där man uppmanar dem att inte låta barnen gå hem själva från skolan.

– Man kan gå hem tillsammans, sedan försöker vi hitta lösningar så att man inte går hem själv. Vi har också extra personal ute under skoltid när barn till exempel ska gå till gymnastiken. Vi är extra vaksamma, säger Rebecka Edin.

Polisen meddelade under torsdagen att de fortsätter att arbeta med ärendet. Men i övrigt vill polisen inte kommentera händelserna.

– Jag har ingen information att gå ut med, säger Marie Andersson, presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer