Förundersökningsledare Karin Svedberg om utredningen. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Efter överfallen – fler poliser i centrala Umeå

Publicerad

Polisen i Umeå stärker nu sin närvaro i centrum efter helgens minst två fall av misshandel. Där ett större gruppering, två kvällar i rad, ska ha misshandlat totalt fem ungdomar.

I lördags misshandlades en minderårig i centrala Umeå av ett gäng bestående av upp emot 20 personer, enligt uppgifter till polisen. Kvällen därpå, på söndagen, misshandlades ytterligare fyra personer av ett gäng på 10-20 personer. Polisen utreder även en händelse på fredagskvällen för att se om det finns något samband.

– Det är polisen själva som upprättat den anmälan och vi jobbar vidare för att se vilken substans som finns i det ärendet, säger Karin Svedberg, förundersökningsledare.

Ingen är i nuläget gripen för helgens händelser, men ärendet är prioriterat och som ett led i att skapa trygghet stärker nu polisen sin närvaro i centrala Umeå.

– Vi har tillsatt extra resurser veckan ut, även på kvällstid, säger Svedberg.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.