Vattnet på Rådjursvägen i Umeå stängs av på nytt under måndagskvällen. Foto: SVT

Efter stora vattenläckan i Umeå – nu stängs vattnet av på nytt

Uppdaterad
Publicerad

I samband med den stora vattenläckan på Marieberg i Umeå i fredags sprack en anslutande ventil. Den måste nu lagas och därför stängs vattnet av på nytt under måndagskvällen.

Vattnet kommer att vara avstängt från klockan 17 fram till midnatt på måndagen. Totalt omfattas återigen cirka 80 hushåll.

Enligt Johan Sjödin, kommunikatör på Vakin, uppstod problemet i samband med att vattnet stängdes av i fredags sprack en anslutande ventil.

– Vi hade hoppats kunna laga det i helgen men hade fullt upp med huvudläckan, så vi kommer att gå ner och göra det under kvällen, säger Sjödin.

De markerade områdena berörs av vattenavstängningen under måndagskvällen. Foto: Vakin

Ber folk hålla vattenkranen avstängd

– Vi uppmanar nu folk att hålla kranarna stängda medan arbetet håller på. Imorgon kan det hända att det fortfarande är en del luft i rören, men då är det bara att spola vatten ett tag, säger Sjödin.

Vakin flaggar även för att vattnet kan verka grumligt inledningsvis och att även det går att åtgärda genom att spola kall vatten i 15-20 minuter. Under arbetets gång kommer vattentankar ställas ut vid Rådjursvägen 56 samt vid Mariebergsskolans gymnastiksal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.