Foto: TT.

Efter tågolyckan – stora trafikstörningar under dagen

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken förbi Bastuträsk har under hela dagen varit avstängd efter olyckan på onsdagsmorgonen. Men med start på onsdagskvällen kan tågen börja rulla igen.

Trafikverkets presskommunikatör Lennart Helsing berättar att avstängningen gjordes så att så att poliserna skulle kunna undersöka platsen ordentligt efter olyckan där en man skadades allvarligt.

– Vi väntar på klartecken från Polisen om att utredningen ska bli färdig. Vid 16-tiden ska trafiken kunna rulla igång igen, sade Helsing tidigare på eftermiddagen. Men enligt uppgifter till SVT ska tågstoppet ha varat betydligt längre än så.

Följdförseningar väntas

Under dagen har tågtrafiken mellan Luleå och Umeå ersatts av bussar, och Helsing varnar för att trafiken kommer fortsätta att påverkas under kvällen.

– Man får räkna med följdförseningar en tid efter att trafiken drar igång. Man bör kolla hur trafiken går med sin tågoperatör eller den man köpt biljetten av, det är det bästa rådet just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.