Köket på restaurangen har fått stora skador. Foto: Räddningstjänsten Lycksele

Efter vårens bränder i Lycksele – ännu ingen misstänkt

Publicerad

Under valborgsnatten drabbades restaurang Laponia i Lycksele av en brand och några veckor därefter brann en byggnad ner på skidstadion. Den tekniska undersökningen visar att restaurangbranden var anlagd, men polisen har ännu ingen misstänkt.

Lycksele drabbades under våren av två större bränder, med bara några veckors mellanrum. Först brann restaurang Laponia ner och några veckor senare en garagebyggnad vid skidstadion.

– Utifrån en teknisk undersökning är den sammantagna bedömningen att branden på Laponia var anlagd. Analys visar att brandfarlig vätska hittats på platsen, säger Nicklas Gelfgren, förundersökningsledare vid polisen i Lycksele.

Samband mellan bränderna

Utredningen visar samtidigt att att det inte går att säga säkert om branden på skidstadion var anlagd eller om det började brinna av naturliga skäl. Gelfgren menar däremot att det korta tidsintervallet mellan bränderna knyter dem samman.

Utredningen står stilla – polisen vill ha hjälp

Men polisen har ingen misstänkt och utredningen står just nu stilla.

– Vi är beroende av att det finns någon som vet något om bränderna och att de berättar något för oss. Även om det är en liten grej så kan det vara av värde, säger Nicklas Gelfgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.