Elever på Tuböleskolan bestulna på pant – då hjälpte allmänheten till

Publicerad

Eleverna på Tuböleskolan i Skellefteå hade samlat in pant som skulle gå till flickors skolgång i Afghanistan. Men i en fräck stöld stals nästan alla burkarna och flaskorna. Nu har allmänheten hjälpt skolan och skänkt ny pant.

Under 20 års tid har eleverna på Tuböleskolan samlat in pengar för välgörande ändamål. Traditionen har fortsatt och i år hade eleverna lyckats fylla ett förråd med pantburkar. Men på lördagskvällen upptäckte man att tre fjärdedelar av panten blivit stulen.

– Vi uppskattar att det försvunnit pant till ett värde av cirka 3 000-4 000 kronor. Eleverna blev jätteledsna, säger Annika Söderblom, lärare på Tuböleskolan.

Efter att Norran uppmärksammade händelsen började allmänheten att höra av sig och ville lämna pant till skolan. Därför bestämde de sig för att hålla öppet och ta emot pant under torsdagskvällen.

Hör läraren Annika Söderblom om hur insamlingen gick i videon ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer