En kvinna utsattes för våldtäktsförsök natten till onsdagen utan för en fastighet i Umeå. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt för våldtäktsförsök kom själv in till polisen

Uppdaterad
Publicerad

En person sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till våldtäkt. Mannen, som är i 40-årsåldern, kom själv in till polisen under onsdagen. Under dagen kommer han att begäras häktad.

Det var natten mot onsdag som en man ska ha tagit tag i kvinnans kläder utanför en fastighet Väst på stan i Umeå. Kvinnan lyckades själv ta sig loss och kontakta polisen.

Polisen sökte efter en man i 40-50-årsåldern som ska ha färdats på cykel. Under onsdagen sökte man också vittnen till händelsen.

Häktningsförhandling i dag

Vid lunchtid på onsdagen kom mannen själv in till polisen och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäktsförsök. Under dagen kommer mannen att begäras häktad.

Utredaren vill inte gå in närmare på omständigheterna kring händelsen eller bakgrunden till rubriceringen.

– Det är rubricerat som försök till våldtäkt, jag kommer inte att säga mer än så, säger Stina Juto, utredare vid polisen.

Ytterligare förhör kommer att hållas samt analys av teknisk bevisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.