Olyckan skedde i höjd med Gimonäs efter Umeälven. Foto: Jenny Kejerhag SVT

Man död efter olycka med flyboard på Umeälven

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har avlidit efter en olycka med flyboard efter vattenskoter på Umeälven. Han ska ha hamnat under vattnet i samband med åkningen. Olyckan inträffade vid 21-tiden på lördagskvällen.

– Personen fördes till Norrlands universitetssjukhus på grund av sina skador. Jag har förstått det som att han avled på sjukhuset, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Enligt uppgifter till polisen ska den avlidne ha åkt på en så kallad flyboard efter en vattenskoter och ska ha hamnat under vattnet i samband med vattensporten.

Två vattenskotrar och en flyboard ska ha varit inblandade i dödsolyckan men ingen annan än den avlidne mannen blev skadad.

Teknisk undersökning

I nuläget har polisen ingen misstänkt för olyckan.

Vattenskotrarna och flyboarden är tagna i beslag för en teknisk undersökning.

Inga fler uppgifter kring olyckan kommer att ges under dagen enligt polisen kommunikatör Liv Fahlén.

– Olyckan kommer att läggas på en utredare som får sätta sig in i ärendet. Vi måste själva få en bild av vad som hänt, vi vet inte än, säger hon.

Arkivbild. Flyboardinstruktören Jordan Wayment dyker ner i vattnet med en Flyboard i Utah, USA. Foto: TT, AP / Rick Bowmer

Vad är flyboard?

Flyboard är en form av vattensport där du står på en snowboardliknande bräda som med hjälp av vattenjetstrålar kan trycka upp dig till en höjd av nästan 20 m över vattenytan. Den drivs av vattentrycket från en vattenskoter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.