En gripen efter mordförsök utanför Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök på en ort utanför Skellefteå sent under torsdagskvällen. En annan man greps och anhölls senare misstänkt för mordförsök.

Vid 22-tiden under torsdagen larmades polisen till en bostad utanför Skellefteå om en skadad person. Flera polispatruller skickades till platsen tillsammans med ambulans.

I bostaden hittade man den skadade mannen, som är i 30-årsåldern. Han fördes till sjukhus. Mannen ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad.

I anslutning till platsen greps en man, i 40-årsåldern, som nu är misstänkt för mordförsök. Han anhölls senare av åklagare.

– Det har skett i en lägenhet och målsägande och den misstänkte är bekanta med varandra. Det ska även ha funnits andra personer i lägenheten som vi ska höra. Men vi har kunnat skaffa oss en bra bild av händelseförloppet efter initiala förhörsuppgifter, men mer än så vill jag inte gå in på, säger åklagaren Magnus Öhrn.

Fler förhör ska hållas under dagen med både den misstänkte och målsäganden. En teknisk undersökning av brottsplatsen kommer också att genomföras. Polisen kommer även att prata med grannar i den aktuella fastigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.